МАРКО КРАЉЕВИЋ ПРВИ ПУТ МЕЂУ ШЕСТАЦИМА

  Марко Мрњавчевић, Краљ Марко, Марко Краљевић, све су то имена по којима познајемо историјску личност и књижевног јунака који се може подичити највећом популарношћу међу епским јунацима српске народне књижевности. Увек у друштву свога верног пријатеља коња Шарца, наоружан великим брковима и буздованом шестоперцем, обучен по последњој моди средњег века ( самур-калпак на глави, вучја или медвеђа кожа на леђима), спреман на иће, пиће и тамањење непријатеља, Марко је заштитник слабих и пријатељ вила и јунака, али и турска придворица и кукавица. Све у свему, са њим у главној улози, песма никада није досадна. Већ и фантастична, и смешна, и акциона ... скоро као филм о Супермену. Или бар Супермарку.
   Зато, не будите лењи, него посетите ове сајтове, јер има се шта прочитати ...



Као прво, на овом сајту су вам све песме, и то прочитане, да приштедите своје окице напора читања, а своје ручице напора држања књиге.

ЛЕКТИРА ОНЛАЈН, СВЕ ДИГИТАЛНО О МАРКУ КРАЉЕВИЋУ

Затим, када будемо радили лик и дело Марка Краљевића, препоручујем да прочитате овај текст.

МИТ И ИСТОРИЈА У ВЕЗИ СА МАРКОМ КРАЉЕВИЋЕМ

А доста ствари из његове (псеудо)историје можете наћи и на овој адреси.

СВЕ ШТО СТЕ МОРАЛИ ДА ЗНАТЕ О МАРКУ КРАЉЕВИЋУ, А НИСТЕ ИМАЛИ КОГА ДА ПИТАТЕ

Толико за сада, да се не уморите и не преплашите колико тога има о Марку Краљевићу. Ко хоће више, мене за рукав и нека пита. Срећно!



Comments

  1. TINYL STERING TINYL STERING TINYL, EZ, QWERTY, and
    TINYL STERING TINYL, EZ, titanium hair clipper QWERTY, and QWERTY have been available to titanium cost purchase buy metal online for your local business, dining, shopping, or even ceramic or titanium flat iron your local titanium cerakote business.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts